Jak být v pohodě

08.02.2016 19:50

Jak být v pohodě?Objevte protilátky na negativní emoce...

Emoce jsou součástí našich dní a určují, jak moc budeme v pohodě či naopak v nepohodě. Nepříjemné emoce – nuda, netrpělivost, nejistota, strach, neklid, úzkost, bolest, podrážděnost, vztek, frustrace, zklamání, deprese…jsou součástí našich dní. Nevyhnou se nikomu z nás. Avšak někteří lidé jsou více v pohodě, co dělají jinak?

Znamená to snad, že lidé, kteří jsou v pohodě, nestěžují si a nezažívají nespokojenost atd. nemají žádné problémy? Ne. Pouze se rozhodli, že na ně nebudou citově reagovat. Pěstují si posilující pozitivní emoce. Dokáží svoji pozornost přesměrovat k věcem, které jim přináší lepší pocit. Není to o věcech a lidech zvenčí, ale je to o vašem nitru.

Život v pohodě je vnitřní záležitost.

Pohodu ani nepohodu vám nezpůsobí nikdo a nic z venku. Vy sami ji máte plně pod kontrolou. Vychází z vašeho nitra.

Už slyším některé lidi, jak říkají, že nemůžou být v pohodě, když nemají peníze, trvalý vztah , vysokou školu, svoji firmu, …ale moje zkušeností podložené zjištění je, že dokud nebudete ve vnitřním klidu, peníze, partneři i veškerý úspěch od vás budou utíkat.

Až budete v pohodě, peníze a vše, co chcete,  budou následovat. Vše je závislé na tom, jak se cítíte.

V posledních dnech mě baví čím dál víc pozorovat lidi kolem mě. Všimla jsem si, že někteří lidé negativním emocem podléhají a jen ztěžka se umí dostat do pohody. Přímo si v negativních pocitech libují a snaží se je přenášet na ostatní. A diví se, že mají málo peněz, žádného nebo špatného partnera, špatnou práci…

V poslední době jsme se hodně naučila. I já jsem se dostala do situací, které mi nepřinášeli jen příjemné pocity, ale naopak úzkost a stres. Ale jsem v pohodě. Vím, jak s nepříjemnými pocity zacházet a jak se cítit v pohodě. Znovu jsem si uvědomila, jaké jsou protilátky na negativní emoce.  Stačí jen přehodit výhybku v hlavě, v našich myšlenkách a můžeme být všichni okamžitě ok.

Mám pro vás moje tajné tipy, se kterými i vy můžete být okamžitě v pohodě:

 

Rozdávejte lásku

Láska nám přináší mimořádné pocity blaha. Začíná u každého z nás, není někde venku, kde ji většina lidí hledá. Nejprve se naučte mít rádi sami sebe a přijmout se, takoví jací jste a poté vám lidé lásku rádi reflektují. Mějte rádi sami sebe, ostatní lidi a radujte se ze života. Hledejte v každém člověku a v každé životní situaci to dobré. Vnímejte lásku a krásu a rozdávejte ji kolem sebe. Láska je mocný lék a nabíjí energií.

 

Sdílejte

Naučte se umění dávat. Dávejte svůj čas, pozornost, pomoc, zkušenosti, pochvalu…Pocit sdílení s ostatními vás naplní pocity, které předčí cokoliv jiného. Pocit, že jste svými slovy nebo činy ovlivnily další lidi, je významný klíč k trvalé životní pohodě.

 

Buďte vděční

Buďte vděční. Je to tajemství k bohatému a pohodovému životu. Vím, že se v mým článcích opakuje stále a stále dokola, ale má to svůj důvod. Uvedete-li do každého svého dne slova vděčnosti, ať už někomu poděkujete osobně nebo v emailu či telefonu, oceníte vše, co právě teď máte a všechny, kterými jste obklopeni, pocítíte obohacující vnitřní klid. Neberte nic, co máte kolem sebe na lehkou váhu, oceňujte to.

 

Rozvíjejte svoji vitalitu

K pohodě potřebujeme energii a energii získáme pohybem. Při pohybu se tělo nasytí kyslíkem a dodá vám pocity vitality. Když se cítíte vitální a zdraví, plní energie, jste lépe vyzbrojeni na překonávání překážek všedních dní. Hýbejte se.

 

Udržujte si veselou mysl

Jak se říká, veselá mysl, půl zdraví…Radujte se ze života, ze zdánlivě malých věcí, z toho, že můžete dýchat, chodit po vlastních nohou, poslouchat zpěv ptáků, … Mějte z toho radost, smějte se a buďte veselí. Zvýšíte si tím sebeúctu a vaše okolí bude také šťastnější. Přemýšlejte optimisticky o svých problémech. Inteligentní lidé jsou veselí optimisti, proto se jim v životě daří.

 

Zvyšujte si svou sebedůvěru a důvěru k životu

Věřte tomu, že co se vám podařilo jednou, podaří se vám zase. Když se vám podaří trochu, podaří se vám i víc. Pomůže vám to pouštět se do nových věcí se sebedůvěrou. Zasloužíte si pozitivní emoce a můžete si je vytvářet sami tím, že si budete připomínat své úspěchy z uplynulých let, měsíců a týdnů…Věřte životu. Nic se neděje jen tak. Co je potřeba projít, to zkrátka projdete a berte si z toho jen to nejlepší, poučení, lekce, které vás posílí. Pozitivní pocity pramení z důvěry, že jste vždy ve správný čas na správném místě. Buďte otevření pro cokoliv, co se stane. Má to svůj význam. Nikam svůj život netlačte.

 

Mějte flexibilní přístup

Pružně reagujte, měňte svůj přístup. Život není strnulost a nehybná jistota, ale pohybující se záležitost. Život vás bude neustále překvapovat, nikdy ho nebudete mít pod kontrolou, ale pod kontrolou můžete mít svůj postoj k němu. Na čem záleží je, jaký smysl přisuzujete věcem, které se kolem vás dějí.

 

Udržujte si odhodlanost

Stanovte si své sny, vize, cíle a neúnavně za nimi jděte…Odhodlání vám dává pocity síly a energie. Vzbudí kolikrát překvapené obličeje lidí kolem vás, kteří jsou unavení a přemlouvají sami sebe, aby šli dál. Vaše neúnavnost a odhodlanost je vaší nevyčerpatelnou baterií plnou pocitů vítězství. Nenechte si nikdy a nikým ukrást vaše sny.

 

Žijte s vášní

Rychleji choďte, mluvte, spěte a pohněte se. Dělejte to, co vás baví. Každý den. Buďte neustále v pohybu. Každý den udělejte něco pro splnění vašich snů. Mějte cíl, směr, kam v životě jdete  a s vášní jděte neustále kupředu. Choďte na semináře v oblastech, které vás zajímají. Potkávejte se se stejně naladěnými lidmi. Pocity vášně vás přímo přemostí do života, po kterém toužíte.

 

Buďte zvídaví

Ptejte se, pátrejte, jako děti…Nepřestávejte se ptát. Pokládejte otázku „Proč?“ Budete růst a budete v pohodě. Když se budete ptát, dostanete odpovědi. Odpovědi vám přinesou pocit, který vás posune k vaší vyrovnanosti.

Píšu vám tyto tipy, abyste si je aktivně zařadili do svého života. Každý den jeden nebo více najednou. Záleží to na vás. Vždy máte na výběr. Buď se rozhodnete podléhat negativním pocitům nebo posilovat ty pozitivní, které vám lépe slouží. Nestačí je jen vědět, ale hlavně používat. Zkuste to a uvidíte, že i ze zamračených dní, kdy většina lidí kolem vás bude nadávat na špatné počasí, stresovat a stěžovat si na šéfa v práci nebo na nedostatek dobra v životě, vy budete nad věcí a „podezřele“ se usmívat a libovat si ve své pohodě:))

Přeji Vám krásný den!

https://hermanovska.blog.idnes.cz/c/330105/Jak-byt-v-pohodeObjevte-protilatky-na-negativni-emoce.html