Jak použít zákon přitažlivosti

26.05.2016 11:14

Jak použít zákon přitažlivosti

Jak použít zákon přitažlivosti a dosáhnout vysněných výsledků? Otázka, kterou si pokládá většina jedinců, kteří se o zákonu přitažlivosti dozvěděli od známých, z knih, nebo viděli film Tajemství. Možná také otázka těch, kteří o zákonu přitažlivosti už nějakou dobu ví, ale nedaří se jim dosáhnout toho, po čem tolik touží.

V neposlední řadě se může jednat o otázku těch, kteří zákon přitažlivosti již zkoušeli aplikovat na svůj život, nepodařilo se jim dosáhnout vysněných výsledků, ale stále cítí a věří, že museli dělat nebo aplikovat něco, co nebylo v souladu s tímto vesmírným zákonem a bránilo jim to tak k přitažení svého snu.

zákon přitažlivosti

To, čemu dokáže lidská mysl uvěřit, toho lze i dosáhnout.

Na úvod bych velmi ráda upozornila, že v dnešním článku zmíním osobní body, kroky nebo faktory, které mi pomohly přitáhnout do svého života to, po čem jsem toužila. Použila jsem techniky, které jsem sama nevymyslela, ale dočetla jsem se o nich před několika lety na zahraničním internetu.

O zákonu přitažlivosti padla poprvé zmínka v knize Thought Vibration or the Law of Attraction in the Thought World od autora jménem William Walker Atkinson, a to v roce 1906. Poté se lidé mohli dozvědět o zákonu přitažlivosti třeba v knize The Science of Getting Rich (1910) nebo v poměrně známé knize “Think and Grow Rich” (1937) od Napoleona Hilla. Tato kniha byla mimo jiné u mě osobně takovým spouštěčem myšlenky “něco na tom být musí, tak proč to nezkusit“.

Po přečtení knihy jsem si zkusila napsat na lísteček: “Očekávám do 4.7.2011 300,-Kč z neznámých zdrojů. Na oplátku nabízím péči o přírodu a pevnou lásku ke všemu, co je kolem mě”. Lísteček jsem si dala do knížky, kterou jsem dočetla, knihu dala zpátky do knihovny a na své přání tak docela zapomněla.

Po třech týdnech jsem  vyhrála 300,-Kč z časopisu, kam jsem posílala letní fotografii své dcerky. Sice to nebylo první místo, na kterém byla hlavní výhra fotoaparát, ani druhé místo, kde byla hlavní výhra 500,-Kč, ale vyšlo to. A fakt, že jsem si přála 300,-Kč, jsem si uvědomila až po dvou měsících, kdy mi tento lísteček vypadnul z knížky, když jsem vyklízela skříň.

Možná si dokážete představit moje první myšlenky, které mi probleskly v ten moment hlavou. Jak je možné, že to vyšlo? Proč jsem si ale nepřála větší částku? Jak je možné, že jsem na to úplně zapomněla? Měla jsem v hlavě kolotoč otázek, které jsem si opakovala ještě další dvě noci na to.

Uběhly další dva roky, se kterými jsem si doslova vymanifestovala další materiální i nemateriální věci a opět jako vždy – něco jsem si přála, absolutně na to zapomněla a vesmírná dodávka zboží mě pokaždé velmi příjemně překvapila. Díky mnoha takovým úspěchům jsem si uvědomila, že na tom skutečně něco bude, ale jak je to možné? Dá se to vůbec nějak vysvětlit? Sama nevím, ale po všech zkušenostech bych se s vámi velmi podělila o to, jak jsem postupovala při každé vesmírné objednávce a jak jsem se v daný moment cítila.


 

Ujasněte si, co skutečně chcete

Rozmyslete si, po čem tolik toužíte. Pokud to jsou ohromné částky peněz, které si ani nedokážete představit, vůbec se do toho nepouštějte. Myslím, že čemu lidská mysl nedokáže uvěřit, toho nelze ani dosáhnout. Pokud urputně toužíte po penězích, chtějte přitáhnout takovou částku, které věříte. Takovou částku, kterou si dokážete právě teď představit na svém bankovním účtu nebo v peněžence.

Mluvíme-li stále o penězích, mějte k nim a lidem, kteří již zbohatli, velmi kladný postoj. Nemluvte o nich špatně, nepomlouvejte je, ba naopak, studujte, jak se stali bohatými, jak s penězi nakládají, zkuste k penězům promluvit, chovejte se k nim jako ke svým přátelům.

Zapátrejte v mysli a vzpomeňte si, jak o penězích s ostatními mluvíte. Mluvíte o dostatku nebo nedostatku?


Černé na bílém

Jakmile máte jasno, po jaké částce toužíte, v jaké firmě chcete pracovat, nebo jakou osobu a jakých kvalit chcete do svého života přitáhnout, zapište si to všechno na papír. Takovou formou řeči, které by rozuměl každý, kdo by měl možnost se o vašem přání dočíst.

Jedná-li se o peníze, napište si přesnou částku, po které toužíte, třeba i časové období, v jakém je očekáváte a rozhodně i to, co nabízíte na oplátku. Toužíte-li do svého života přitáhnout lásku, napište si, jak by měla vaše přítelkyně vypadat, jak by se měla chovat, co by jí mělo bavit, nebo zkrátka něco, co by vás oba dva mělo spojovat. Ať to jsou koníčky, vlastnosti nebo vzhled, všechno si to pečlivě zapište.


A tak se stane!

Lísteček si poté dejte na místo, kam nechodíte příliš často. Třeba si lísteček stejně jako já založte do knihy, krabičky nebo si ho přilepte na druhou stranu lednice. Vaše přání bylo vyřčeno a vesmír o něm ví.

Nemusíte proto tuto techniku používat jednou týdně jen proto, abyste se vesmíru připoměli nebo se ho snad ptali, jak to vypadá s vaší objednávkou. Po dopsání vašeho přání jednoduše poděkujte nebo řekněte cokoliv jiného, co celý text podtrhne a ukončí.


Pozitivní afirmace

Vytvořte si jednoduchou a lehce zapamatovatelnou afirmaci, kterou si budete opakovat každý den – nejlépe dvakrát denně, a to po 20ti nebo 30ti odříkávání. Chcete-li přitáhnout 30 tisíc do tří měsíců, zkuste to třeba takto:

  • Během následujících tří měsíců jsem získal 30 tisíc z neznámých zdrojů.
  • Mám dostatek peněz pro své vlastní potřeby a radosti.
  • Jsem magnet na peníze. Miluji peníze a peníze milují mě.

Vizualizace

Představujte si před zavřenýma očima, nejlépe chvíli před usnutím, situaci, kdy stojíte před bankomatem a radujete se z peněz, které tam máte. Představujte si, že procházíte úzkou uličkou uprostřed nočního města a nacházíte na každém kroku bankovku. Zkuste se vžít do situace, jako byste už ty peníze jak dávno měli.

 

Jaký je to pocit? Prociťujte to všemi smysly, buďte za peníze už teď vděčni. Vizualizovat můžete kdekoliv – buď v noci před usnutím, na autobusové zastávce, kdy čekáte na autobus, nebo přímo uvnitř autobusu. Představujte si to tak, jako když si každý den před spaním představujete to, co budete následující den dělat. S velkou pravděpodobností budete druhý den dělat skutečně to, co jste si představovali, tak proč neudělat změnu a přesměrovat své myšlenky jinam. Mluvíme stále o penězích, nicméně, představovat si můžete skutečně všechno.

To, co chcete, ale i to, co nechcete. Výsledek se dostaví takový, jaký jste si představovali.


V jednoduchosti je síla

Velmi často slýchám o neúspěchu se zákonem přitažlivosti a většinou na to se spustí řetězová reakce: “Tak když to nefunguje u tebe, nebude to fungovat ani u mě. Už čekám půl roku a stále nic apod.”

Ne nadarmo se říká, že je v jednoduchosti síla. Dodala bych, že ohromná síla. Pokud se zákonem přitažlivosti nemáte žádné zkušenosti, ale po zhlédnutí Tajemství nebo jiného filmu máte pocit, že byste to měli zkusit, jděte na to pomalu a v klidu.

Nedělejte urychlené závěry, neopakujte si pozitivní afirmace, kterým nevěříte (možná si opakujete stále dokola jsem bohatý, jsem bohatý, jsem bohatý, ale hned na to se objeví tzv. škůdce, který říká: nejsi bohatý, máš dluhy, v peněžence máš jen pět tisíc).

Pokud chcete ve svém životě udělat změnu, nejdříve si ujasněte, co chcete. Jakmile si to ujasníte, ale zjistíte, že tomu nedokážete tak úplně uvěřit, začnete se soustředit na to, čemu uvěřit dokážete. Třeba na pozvání na kávu nebo obdržení květiny na ulici. Ráda bych podotkla, že obdržení květiny bylo mé třetí přání a i přesto, že mi to přišlo tak trochu neobvyklé (nejsem zvyklá dostávat v Praze na ulici květiny a ani jsem se s tím ještě nikdy nesetkala), během pěti dnů jsem květinu skutečně dostala na dovolené na Sicílii :)

Zkoušejte to zkrátka na věcech, kterým dokážete uvěřit. Jen tak se upevní vaše víra v zákon přitažlivosti, a jen tak dokážete přitáhnout i něco většího. Ve skutečnosti neexistuje velká nebo malé přání, ale mysl každého z nás má určité bariéry, které je potřeba odstranit.

Zkoušejte se zdokonalovat, čtěte knihy na toto téma nebo inspirativní příběhy přímo z praxe. Vzdělávejte se – nejlépe doma nebo na klidném místě. Nechci říkat, že různé semináře vás nepoučí a neotevřou oči, ale tak zásadní a přitom první krok byste měli udělat sami a na pohodlném, klidném místě.

Jakmile se vám podaří přitáhnout první vaše přání nebo věc, ke které vás něco táhne, pokračujte dál. Neexistují žádné hranice ani omezení. Ta jsou možná jen v naší mysli. Pokud nechcete, nemluvte o tom ani s vašimi nejbližšími. Je to ostatně velmi osobní věc, kterou si můžete nechat sami pro sebe.

Chovejte se jako DVD přehrávač. Jakmile se k vám dostane DVD s negativním filmem (negativní myšlenky – tzv. škůdci,  nebo lidé, kteří se vás snaží odradit), vraťte disk zpátky ven a negativní film si vůbec ve své mysli nepouštějte.

Zákon přitažlivosti funguje, ale čemu dokážete uvěřit a co si dokážete do svého života připustit, to záleží jen na vás.

 

https://deelay.cz/jak-pouzit-zakon-pritazlivosti/